Prohlídka Lidového domu

Již 8. komentovaná prohlídka Lidového domu v tomto roce se konala 14. 9. 2018 od 10 hodin a byla určena pro Sociálně demokratické ženy. Prohlídky se zúčastnila skupina žen z Ostravy pod vedením předsedkyně SDŽ Ing. Lenky Fojtíkové a také i předsedkyně klubu SDŽ Praha 8 Mgr. Jiřina Slavíková. Přítomné ženy přivítal a Lidovým domem postupně provázel ekonomický ředitel ČSSD Ing. Martin Starec. Na začátku prohlídky seznámil ženy s instalovanou expozicí výstavy o Lidovém domě, která je rozdělena do dvou částí, a velmi zasvěceně hovořil o jeho neuvěřitelně bohaté historii. O postupných stavebních proměnách pozemků, budov a okolí dnešního Lidového domu od gotiky, přes renesanci, baroko až po naši současnost. Přítomné ženy si s velkým zájmem prohlédly nejpozoruhodnější a nejvýznamnější prostory a sály, ale zejména je velmi zaujaly stropní konstrukce s nádherně malovanými dřevěnými trámovými stropy a křížovými klenbami. Na závěr prohlídky bylo pro ženy připraveno občerstvení a pak následovala diskuse, ve které se ženy dotazovaly Ing. Starce na bývalou i současnou ekonomickou, finanční a personální problematiku a také i na probíhající velmi napjatou předvolební situaci a atmosféru v ČSSD i v celé ČR. Ing. Starec velmi ochotně a erudovaně odpovídal na všechny zadané dotazy a zaslouží si velký obdiv a poděkování za naprosto profesionální vedení této jedinečné a zajímavé prohlídky. Všechny přítomné ženy velmi kladně a s nadšením hodnotily celou prohlídku Lidového domu.

Vedení Lidového domu patří velké poděkování za zorganizování této prohlídky a všem zájemcům ji lze vřele doporučit.

Mgr. Jiřina Slavíková
předsedkyně klubu SDŽ Praha 8