Za dětmi do „Klokánku“

Dětské zařízení Klokánek, to bylo tématem návštěvy Klubu sociálně demokratických žen z Prahy 4. Nebyly to pouze ženy z Klubu, ale i další sympatizantky a sympatizanti Sociální demokracie, kteří přišli za dětmi a jejich tetami.

V úvodu nás přivítala sociální pracovnice, Zdeňka Hesová, která nás seznámila s provozem Klokánku, kde pracuje 9 žen a 1 muž = 28 dětí od 0 do 18 let. Dále kolegyně Lenka Jarmarová, PR a marketing, nás provedla Dětským centrem, které se skládá z 5 bytů, kde na nás čekaly děti s tetami. Tety zajišťují noční i denní péči, jako v rodině (mateřské školy, základní školy, kroužky atd.).

Nepřišli jsme s prázdnou náručí, přinesli jsme dětem věci běžné potřeby, např. dětské pleny či polštáře, přikrývky, domácky pletené ponožky a také trička. Děti dostaly omalovánky, trička se zvířátky, obrázková pexesa a háčkovaná zvířátka (slon a žirafa). S radostí zkoušely trička nebo ukazovaly zvířátka na pexesech a trhaly pytle s polštářky. Děti měly z dárků velkou radost a s námi se rády vyfotografovaly.

V závěru návštěvy, předsedkyně Klubu, Mgr. Libuše Pešlová, předala poukázku v hodnotě 3. 880 Kč. Následně probíhala velmi aktivní diskuze nad problematikou provozu, a financemi Klokánku, kde jsou umisťovány odloučené děti od rodičů a dalších jemu blízkých osob. Jeho zřizovatelem je Fond ohrožených dětí z. s. Klokánek a má pověření k výkonu sociálně právní ochrany, udělené Magistrátem hl. m. Prahy.

Mgr. Libuše Pešlová
předsedkyně SDŽ Praha 4