Dětský domov Staňkov

Zima, jak už je známo, s sebou přináší dlouhé večery. Každý člověk, který má nějakého koníčka, tak se mu v tomhle období dost věnuje. To jsme udělaly i my, ženy z klubu SDŽ ve Kdyni. Neumíme si jen sednout před televizi a sledovat programy. Když se posadíme do křesla, v tu ránu máme v rukou dráty na pletení a už jedem.

Pletařky nám přibývají, teď se mezi nás přihlásila i paní Mirka Beroušková z Babylonu. Máme velkou radost, je to trochu z ruky, ale to přece vůbec nevadí. Už jsme velké holky, tak si poradíme.

No a proč to píšu, opět nápad, telefon, kam? Do dětského domova Staňkov. A bylo domluveno. Zeptala jsem se paní ředitelky, co by asi tak pro ty děti potřebovali. S paní Berouškovou jsme upletly několik věcí jen tak pro ukázku a na zkoušku a přála bych Vám vidět tu radost v očích těch dětí, když jim paní ředitelka řekla, že si mohou vybrat, co se komu líbí. Páni, to bylo hezké ty děti pozorovat, jak si ty úplety zkouší.

A bylo to celkem jasné, že budeme pokračovat. Důležité pro nás ženy v důchodu je  vědět, že jsme ještě holky k něčemu prospěšné.

Chtěla bych poděkovat všem pletařkám, které se věnují svému koníčku a ještě umí udělat radost těm nejpotřebnějším a to jsou naše děti.

Za klub SDŽ ve Kdyni