Přejít na obsah

SOCIÁLNĚ DEMOKRATICKÉ ŽENY

Celostátní seminář SDŽ


9. března 2019, při příležitosti Mezinárodního dne žen, se v hotelu Kampa v Praze konal Celostátní seminář SDŽ na téma „Sociální, zdravotní a evropská politika“ a byla předána i ocenění „ŽENY SOBĚ“.


Seminář zahájila a řídila předsedkyně SDŽ Ing. Lenka Fojtíková, která přivítala zástupkyně žen z celé republiky a také i hosty, kterými byli ministryně MPSV Jana Maláčová, ministr zahraničí Tomáš Petříček, poslankyně PS ČR Alena Gajdůšková, europoslankyně Olga Sehnalová, europoslanec Pavel Poc a vedoucí Oddělení pro evropské a mezinárodní vztahy ČMKOS Zuzana Brzobohatá.

Hosté postupně vystoupili se svými příspěvky k aktuálním tématům, jakými jsou např. navýšení porodného, rovnocennost platů žen a mužů, domácí násilí, rodina, senioři, bydlení, ale také i o současné mezinárodní politice, pomoci lidem v Africe, slabým proti silným nebo konci dvojího metru (kvalita potravin, stejné podmínky pro spotřebitele) atd.

Ke konci semináře byly vybraným ženám předány květiny a diplomy „Ženy sobě“ – tyto ženy se aktivně podílejí na práci v regionech, Klubech SDŽ a dlouhodobě působí v SDŽ či ve veřejném životě.


Irena Baudišová – Klub SDŽ Karlovy Vary – Dvory
Ludmila Čapková - Klub SDŽ Strakonice
Eva Daňková – Klub SDŽ Vsetín
Zdena Freyerová – Klub SDŽ Bělá pod Bezdězem
Marie Hudečková – Klub SDŽ Přerov
Ludmila Průšová – Klub SDŽ Jindřichův Hradec
Mária Rozkošná – Klub SDŽ Svitavy
Anna Šašková – Klub SDŽ Ostrava
Marie Vaicová – Klub SDŽ Praha 4
Jana Ventrubová – Klub SDŽ Kroměříž.

V závěru semináře byly všechny ženy obdarovány rudou růží od europoslance Pavla Poce a žlutým tulipánem - poslem jara od ministra zahraničí Tomáše Petříčka.


Příjemná a přátelská atmosféra byla doprovázena cimbálovou muzikou a také i občerstvením. Ženy si příjemně užívaly svůj svátek v Rytířském sále hotelu Kampa.

Libuše Pešlová, předsedkyně ÚKK SDŽ



Poslat emailem
Vytisknout
Nahoru