Přejít na obsah

SOCIÁLNĚ DEMOKRATICKÉ ŽENY

Listopadové exkurze Sociálně demokratických žen


Členky SDŽ z Olomouce, Přerova, Šumperka, Vsetína, Zlína a také i z Prahy se zúčastnily ve dnech 6. a 7. 11. 2019 velmi zajímavých exkurzí a prohlídek.

6. 11. 2019 se konala v dopoledních hodinách exkurze na MK ČR v Nostickém paláci v Praze na Malé Straně , které je považováno za nejkrásnější sídlo ministerstva kultura na světě. Během exkurze bylo možné prohlédnout si unikátní knihovnu i obrazárnu a také i velmi exkluzivní Modrý, Zelený a Kulečníkový sál, ve kterých se pořádají důležitá zasedání, semináře a tiskové konference na vysoké odborné, společenské i mezinárodní úrovni. V další části exkurze bylo možné nahlédnout do reprezentativní pracovny ministra kultury, ale také i do některých pracoven zaměstnanců tohoto ministerstva. Na prohlídku Nostického paláce byli zajištěni dva velmi erudovaní průvodci, kteří podávali zasvěcené informace. V závěru exkurze bylo pro všechny přítomné připraveno občerstvení.

V odpoledních hodinách přešly účastnice exkurze do PS PČR na Malostranském náměstí v Praze, kde měly možnost zhlédnout velmi zajímavé výukové video o práci poslanců v naší zemi v minulosti až do současnosti a byly jim rozdány také i příslušné brožury.

Poté následoval přesun všech účastnic na galerii v Zasedacím sále Poslanecké sněmovny, kde měly možnost sledovat probíhající zasedání poslanců.

7. 11. 2019 se v dopoledních hodinách konala exkurze do letního sídla našich prezidentů v Lánech.

Nejdříve proběhlo uctění památky a položení květin u hrobu prezidenta T. G. Masaryka a ostatních členů jeho rodiny místopředsedkyní SDŽ Ing. Marií Vaicovou.

Poté následovala pro zájemce prohlídka Muzea T. G. Masaryka, velkého palmového skleníku, rozsáhlého anglického parku, Lánské obory, rybníka Bahňák, konírny a okolí zámku v Lánech.

Obě exkurze se velmi vydařily a všechny účastnice byly velmi nadšené a spokojené.

O úspěch obou exkurzí se velmi zasloužili všichni organizátoři, kterým patří velké poděkování a obdiv, ale také i pěkné slunečné počasí.

Tyto exkurze lze všem zájemcům velmi vřele doporučit.

Mgr. Jiřina Slavíková, místopředsedkyně KKV SDŽ Praha



Poslat emailem
Vytisknout
Nahoru