Přejít na obsah

SOCIÁLNĚ DEMOKRATICKÉ ŽENY

Návštěva Klokánku v Janovicích nad Úhlavou


Když jsme nasedaly do auta s paní Maruškou Hromadovou, tak jsme si mohly zazpívat ,,a pršelo, jen se lilo", ale nás to neodradilo a vyrazily jsme do Janovic nad Úhlavou, konkrétně do dětského zařízení Klokánek. Vezly jsme pro děti umístěné v tomhle zařízení upletené kulichy, rukavičky, ponožky, také od paní Strejcové stolní společenskou hru ,,Člověče nezlob se."

Přivítala nás paní Jiřinka Peterkáčová, která z nás měla velikou radost. Její překvapení, když jsme vybalily úplety, tak nebralo konce. Říkala: no ženský vy máte zlaté ruce.

Je nás víc co pleteme pro ty děti, třeba paní Jana Vachovcová, Miluška Strejcová, už v začátku uvedená Maruška Hromadová, no a já Božena Svobodová.

Popovídaly jsme si o dětech, které to vůbec, ale vůbec nemají jednoduché se svými jako by rodiči. Jsou tam děti ve věku rok a rok a půl, co ta malá stvořeníčka můžou udělat ošklivého, že jsou rodičům odebrány. Nic, jenom potřebují hodně lásky, porozumění a hlavně trpělivost.

Těm hodným tetám v celém zařízení, patří obrovská pochvala za tu náročnou práci, ukázat těm dětem jak by měla fungovat docela normální rodina.

To znamená všechno co se dělá, by se mělo dělat společně, ať už jde o hraní, učení, úklid, práce na zahradě, ochrana životního prostředí a tak bych mohla pokračovat do nekonečna.

Odjely jsme domů plné dojmů, jak ty ženy to s těmi dětmi umí. Za to jim skládáme obrovskou poklonu.

Slíbily jsme si, že budeme pokračovat.

Božena Svobodová, Marie Hromadová



Poslat emailem
Vytisknout
Nahoru