Úklid naší planety

To byla výzva pro nás a spoustu dalších organizací. Nebylo nad čím přemýšlet, stačilo se jen domluvit, kdo a kam půjde. A tak se také stalo.

Byl nádherný prosluněný den a nás se sešlo celkem 12 žen z našeho klubu SDŽ ve Kdyni. Našim úkolem byl park na náměstí. Pan starosta Oskar Hamrus nám dodal květiny na osázení betonových okrasných truhlíků. Toho se ujala paní Kopečná se svými vnoučaty a zvládli to na výbornou. Otázka zní -jak dlouho to tam vydrží". Budeme doufat, že celé léto.

Hrabalo, zametalo, okopávalo, vystříhávalo se, co se mohlo. A výsledek? Hezký a hřejivý pocit u srdíčka.

Okolo kašny je několik laviček a v jejich blízkosti i odpadkové koše. Bohužel od kuřáků nevyužitých, poněvadž jsme nametly několik lopat oharků, které byly všude kolem laviček, a co všechno bylo naházené v kašně, nechtějte ani vědět.

Chtěla bych poděkovat všem, kteří se této akce zúčastnili za odvahu jít a uklízet po našich spoluobčanech nepořádek a věřte mi, bylo toho i několik valníků. I ty děti školkového věku byly aktivní a sbíraly a sbíraly. Konec akce bylo za zásluhy odměněno opékání buřtů, a to hned na několika místech ve městě i jeho okolí.

Budeme doufat, že ti neukáznění občané se z toho snad ponaučí, a třeba jen malou část a odpadky, pneumatiky a veškerý nepoužitý materiál, budou vozit tam kam to patří, a to je náš sběrný dvůr!!!

Za všechny, kteří se zapojili děkujeme paní Podskalské.

Za klub SDŽ Kdyně