Šály a ponožky pro děti v Dětském domově ve Staňkově

Měly jsme upletené čepice(80 kusů), rukavice, šály a ponožky pro děti v Dětském domově ve Staňkově. Po domluvě s vychovatelkou jsme si upřesnily, kdy to odvezeme. A byl to čtvrtek 7.11. 2019 v podvečer.

Naší malinkaté delegace se ujal vychovatel pan Michal Poul, který nás provázel po celou dobu v zařízení domova. Po krátké chvilce k nám dorazil i náš předseda ČSSD na okrese Domažlice pan Jaroslav Šobr ze Staňkova, který zastává funkci v plzeňském kraji předsedy výboru pro výchovu a vzdělávání a zaměstnanost."

Plzeňský kraj je zřizovatelem Dětského domova. Děti, které jsou v zařízení, jsou nadmíru spokojené, mají spoustu aktivit. Teď třeba se zabývají výzdobou na Vánoce, kluci si osvětlují své pokoje, dívky zase vyrábí vánoční stromečky a tak dále...

Mají i svůj pěvecký soubor, se kterým jezdí po celém okrese Domažlice. Nyní dávají dohromady pořadník, kam dřív pojedou rozdávat radost.

Chtěla bych touto cestou také poděkovat Svazu tělesně postižených za spolupráci při výrobě úpletů. Jsou to ženy, které mají radost z toho, že mohou být ještě někomu prospěšné. Ženy velký dík Vám.

Při odjezdu z Domova se naše srdíčka tetelila s velkým uspokojením. Máme moc dobrý pocit z dobře udělané práce.

A úplně na konec, ženy pleteme dál. Ty děti za to stojí

Za kdyňský klub SDŽ a za Svaz  tělesně  postižených