Přejít na obsah

SOCIÁLNĚ DEMOKRATICKÉ ŽENY

Štrasburk 2018


Na pozvání europoslankyně MUDr. Olgy Sehnalové, MBA, ve dnech 29. 09. - 2. 10. 2018 navštívily Sociálně demokratické ženy, nejen z Prahy, ale i ze Vsetína, Kroměříže, Přerova Olomouce a Prostějova, Evropský parlament.


Také Krajský koordinační výbor SDŽ Praha, ve složení předsedkyně Ing. Marie Vaicové, místopředsedkyně Jiřiny Slavíkové a Mgr. Libuše Pešlové, navštívil Evropský parlament ve Štrasburku.

Měly jsme se možnost seznámit s fungováním Evropského parlamentu a dalších institucí EU, které nám vysvětlil zástupce Evropského parlamentu.

Olga Sehnalová nám poté představila své hlavní aktivity ve Výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů a ve Výboru pro dopravu a cestovní ruch, a právě projednávanou legislativu, na které se v těchto výborech podílí, ať již se jedná o téma dvojí kvality, tzv. Evropský akt přístupnosti nebo opatření pro zvýšení bezpečnosti vozidel v EU. Účastnily jsme se také přímo zahájení plenárního zasedání, a také jsme si mohly vyslechnout část první plenární debaty.

Seznámení s prací Evropského parlamentu a dalších evropských institucí završilo třídenní program naší skupiny, během něhož si ženy prohlédly nejen Štrasburk, ale i další alsaská města.

Mgr. Libuše Pešlová
místopředsedkyně KKV SDŽ Praha



Poslat emailem
Vytisknout
Nahoru