Přejít na obsah

SOCIÁLNĚ DEMOKRATICKÉ ŽENY

Květnové odpoledne v Azylovém domě pro rodiny s dětmi


U příležitosti Dne rodin, ženy a sympatizanti z Prahy 4, navštívili nový Azylový dům, který se nachází v ulici Horáčkova, provozovatelem je Centrum sociálních služeb Praha.

„Žijí zde rodiny s dětmi, včetně rodin s jedním rodičem samoživitelem nebo samoživitelkou, které se ocitly z různých důvodů bez přístřeší, a není v jejich silách tuto krizovou životní situaci samostatně řešit“, dodává vedoucí pracoviště, Bc. Lada Kellnerová.

„Azylový dům poskytuje ubytování a odbornou pomoc pro vyřešení nejzávažnějších překážek na cestě k samostatnému a plnohodnotnému životu ve společnosti. Je zde k dispozici 12 ubytovacích jednotek s 35 lůžky. Ubytování je časově omezené, maximálně na dobu jednoho roku. Druhou službou je sociální bydlení. Každá ubytovací jednotka je jednopokojová a její součástí je kuchyňka a koupelna s WC“, doplňuje sociální pracovnice Sandra Ulrychová, DiS.

Azylový dům je vybaven částečně novým nábytkem, obyvatelé Prahy 4 obdarovávají a doplňují dětské koutky hračkami, plyšovými zvířátky a dalšími potřebnými věcmi, které zařízení doplňují.

I náš Klub SDŽ z Prahy 4, přispěl do dětského koutku kuchyňkou v hodnotě 2 490,- Kč, kde si mohou děti připravovat různé pochutiny, umývat nádobí, vařit na sporáčku, hrát si na paní kuchařku atd. Dále ženy donesly drobné dárky, jako jsou časopisy, tužky, fixy, ale i sladkosti.

Mgr. Libuše Pešlová
předsedkyně Klubu SDŽ Praha 4



Poslat emailem
Vytisknout
Nahoru